wie zijn we

Wie zijn we?


 


Geert Vanherzeele (1963)


 


 


 Ik rondde de 4 jarige opleiding als Gestalttherapeut af in 2009 aan het IVC te Kortrijk:

Experiëntiele Gestalttherapie (IVC Certificaat) - beroepsvereniging: VBEGP/NVAGT.

Als basisopleiding behaalde ik een bachelor in de Gezinswetenschappen.

Bijkomende opleidingen waren tot nu toe:

  • 4 jarige opleiding psychodynamische systemen bij Douwe Nutterts ‘90-‘94
  • jaaropleiding in relatiestudio- Nand Cuvelier, te Gent ‘99
  • jaartraining geweldloze communicatie  bij Blaba – Huis voor verbinding 2017-2018
  • 3 daagse relatietherapie bij Jan Lens en May Michielsen - IVC Kortrijk 2017
  • 2 daagse cursus ‘Ontwikkelings- en lichaamsgerichte Getalttherapie”  bij IVC Kortrijk 2017
  • 6 daagse opleiding systemische basisdynamieken bij Herman Cools – Umbra 2018
  • specialisatiejaar partnerrelatietherapie - opleidingscentrum School 4 Power 2019-2020


Als hulpverlener heb ik 24 jaar ervaring in begeleiding van volwassenen en jongvolwassenen met diverse psychosociale problematieken.

 

In het verleden volgde ik een jaaropleiding bij de relatiestudio te Gent en een 4 jarige opleiding psychodynamische systemen bij Douwe Nutterts.


Tot eind 2013 was ik gedurende 14 jaar actief als agogisch medewerker - procesbegeleider in vzw Namaste* te Merendree – Oost Vlaanderen. Naast een deel van de algemene organisatie nam ik wekelijks ondersteunende gesprekken, kennismakingsgesprekken, en ervaringsgerichte activiteiten rond o.a. lichaamsbewustwording, relaxatie en meditatie zowel in groep als individueel, voor mijn rekening. Voordien werkte ik 10 jaar als groeps- en individuele begeleider in een centrum voor sociaal verwaarloosde jongeren.

Momenteel werk ik als zelfstandig therapeut  te Kortrijk en Lochristi.


•vzw Namaste is een semi-residentiële setting waar mensen verblijven die te kampen hebben met stress, oververmoeidheid, relatiemoeilijkheden, depressie,… Men kan er tijd te nemen voor zichzelf en in de geborgenheid van een kleine groep, via samen leven, gesprek, oefeningen en opdrachten werken aan het versterken van de eigen levenskracht. Voor meer info: www.Namaste-huis.be.Sofie Nottebaere (1970)

 


 


 


 


 


 


Na mijn lerarenopleiding startte ik mijn loopbaan in het buitengewoon onderwijs "De Kindervriend" in Rollegem waar ik sinds 2002 de functie van coördinator - beleidsondersteuner op mij neem. Daarnaast ben ik er ambulante leerkracht.

 

Vanuit de behoefte aan persoonlijke ontwikkeling en verdieping volgde ik tal van cursussen en opleidingen (leidinggeven, reiki 1 en 2, persoonlijke  en thematische retraiteweken, yoga, kum nye, 5-ritmes van G. Roth, bio-energetica, sofrologie, meditatie- en stilteweken,…)

 

In 2010 zette ik de stap om een professionele therapeutische opleiding te volgen en startte ik met de 4-jarige opleiding gestalttherapie aan het IVC in Kortrijk. Sinds 2012 werken Geert Vanherzeele en ik samen in onze praktijkruimte in Kortrijk.